تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
2

قائم‌مقام شرکت آب و فاضلاب استان قم: مصرف مدیریت نشود دچار بحران می‌شویم نیازمند اصلاح الگوی مصرف آب در تمام بخش‌ها هستیم

  • کد خبر : 2407
  • 24 فروردین 1401 - 19:53
قائم‌مقام شرکت آب و فاضلاب استان قم: مصرف مدیریت نشود دچار بحران می‌شویم نیازمند اصلاح الگوی مصرف آب در تمام بخش‌ها هستیم

به گزارش پایگاه خبری ثروت ایرانی و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، دکتر محمد احمدی جبلی با اشاره به قرار گرفتن کشور ایران در منطقه‌ خشک و نیمه‌خشک کره زمین اظهار داشت: اگر مصرف آب در کشور به‌ویژه در استان قم مدیریت نشود دچار بحران و مشکل خواهیم بود. […]

به گزارش پایگاه خبری ثروت ایرانی و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، دکتر محمد احمدی جبلی با اشاره به قرار گرفتن کشور ایران در منطقه‌ خشک و نیمه‌خشک کره زمین اظهار داشت: اگر مصرف آب در کشور به‌ویژه در استان قم مدیریت نشود دچار بحران و مشکل خواهیم بود.

وی با بیان اینکه سالانه در کشور حدود‌ ۹۳ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود، خاطرنشان کرد: از این میزان حدود ۹۰ درصد در بخش کشاورزی، ۸ درصد در بخش بهداشت و شرب و مابقی در بخش صنعت و معدن مصرف می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نیازمند اصلاح الگوی مصرف در تمام بخش‌ها هستیم، یادآور شد: در بخش کشاورزی عمده کار ما باید توجه به افزایش نرخ بهره‌وری باشد در حالی که در حال حاضر استخراج آب جایگزین بهره وری شده است.

قائم‌مقام شرکت آب و فاضلاب استان قم تصفیه فاضلاب‌ها و استفاده از پساب در چرخه تولید را نیز در اصلاح الگوی مصرف آب در صنایع‌ ضروری دانست و تصریح کرد: جداسازی شبکه آبیاری فضای سبز از شبکه آب شرب شهر نیز از مسائلی مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود.

وی با بیان اینکه نگاه به آب به‌عنوان یک کالای یک‌بارمصرف باید تغییر کند، اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد فاضلاب‌ها امکان تصفیه و بازچرخانی پساب آن در مصارف مختلف از جمله فضای سبز را دارد.

احمدی جبلی‌ سرانه مصرف آب را در کشور ۲۵۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز اعلام کرد و گفت: این میزان بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی‌ است که می‌توان با مدیریت مصرف و استفاده از تجهیزات کاهنده تا ۵۰ درصد این میزان را کاهش داد.

وی با اشاره به خالی شدن سفره‌های زیرزمینی آب به علت برداشت‌های بی‌رویه و حفر چاه‌های غیرمجاز اذعان داشت: ما در حدود ۲۵ سال پیش در برخی از مناطق قم در عمق ۵۰ متری زمین به آب مطلوب و باکیفیت مناسب می‌رسیدیم ولی در حال حاضر در همان نقاط با حفاری تا عمق ۳۰۰ متری هم به آبی با کمیت و کیفیت مناسب دسترسی نداریم.

قائم‌مقام آبفای استان، از استان قم به‌عنوان یکی از تالابی‌ترین استان‌های کشور یاد و خاطرنشان کرد: متأسفانه با ایجاد سدها و بندها در بالادست رودخانه‌هایی که به قم منتهی می‌شدند حقابه‌های زیست‌محیطی استان از بین رفته و شرایط بحرانی در تالاب‌های قم ایجاد شده است که انتظار می‌رود این حقابه‌ها به استان بازگردد.

لینک کوتاه : https://servateirani.ir/?p=2407

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.