عباس حلواییزاده در نشست رسانهای فاز ۵ عمار یاسر که در سالن رضوان شهرداری برگزار شد، اظهار داشت: پایان سال ۹۹ قرارداد این پروژه نوشته شد و بهمنماه کلنگ آن زده شد، ارتفاع تونل در تقاطع پیامبر اعظم(ص) ۱۱ متر است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای فاز ۵ عمار یاسر، افزود: تردد و ترافیکهای عبوری به واسطه پروژه فاز ۵ عمار یاسر تسهیل میشود و مسیرهای دسترسی بسیار کوتاه تر خواهد شد، از زمان آغاز پروژه تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
بحثهای تملکی سبب طولانی شدن اتمام فاز ۵ عمار یاسر شده است
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی فاز ۵ عمار یاسر ۹۶ درصد است و به زودی به بهرهبرداری میرسد، ادامه داد: یک سال طراحی پروژه فاز ۵ عمار یاسر طول کشید که طول تونل پروژه یک و نیم کیلومتر است، انحراف ترافیک و نقاط جدید و بحثهای تملکی سبب شد این پروژه کمی زمان ببرد.
حلواییزاده تصریح کرد: جمعآوری ریل راهآهن سطح شهر از مصوبات سفر رئیس جمهور به قم بود که یک بخش آن به طول ۷ کیلومتر و بخش دیگر ۸ کیلومتر بود، قرار شد جمعآوری ریل راهآهن توسط شهرداری و راهآهن و راه شهرسازی انجام و زمین تحویل شهرداری شود که جمعآوری آن حدود ۹ میلیارد تومان هزینه در بر داشت.
محمد رمضانی، مدیر منطقه ۷ شهرداری قم نیز در این نشست، تصریح کرد: بهمن ۱۴۰۰ در منطقه ۷ کار خود را شروع کردم که قبل از آن ۱۶۷ پلاک تملک شده بود که حدود ۱۰۰ پلاک در دورشهر باید تملک میشد.
وی با بیان اینکه یک و نیم هکتار در بافت مرکزی پروژه فاز ۵ عمار یاسر آزادسازی صورت گرفت بیان کرد: ابتدای کار سقائیاننژاد شهردار قم ستادی را تشکیل دادند که روزهای شنبه جلساتی درباره پروژه فاز ۵ عمار یاسر برگزار و از اردیبهشت ۱۴۰۰ حدود ۹۸ پلاک تملک کردیم.
مدیر منطقه ۷ شهرداری قم تصریح کرد: اینکه گفته می شود پروژه عمار یاسر برای ۵۰ سال گذشته است، اما در آن زمان کسی این طرح را نمینوشت و وارد نمیشد، اما اگر این طرح همین جور باقی میماند شرایط عبور و مرور بسیار سخت میشد.
تملک ۱۳۲ مغازه اطراف قبرستان نو به شهرداری واگذار شد
مهرداد توکلی، معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم نیز در این نشست بیان کرد: تملک ۱۳۲ مغازه اطراف قبرستان نو به شهرداری واگذار شد که ۵۰ درصد موضوع حل شده است و تا انتهای سال تلاش میشود از شرایط تملک خارج شویم.
وی با اشاره به پروژه فاز ۵ عمار یاسر، افزود: این پروژه به طول ۲ کیلومتر از میدان معلم به سمت میدان سپاه است که ۲۷۵ پلاک باید تملک میشد که ۱۴ پلاک باقی مانده داریم که از خیابان دورشهر تا ریل است.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم ادامه داد: ۵۹ باب ملکها در پروژه عمار یاسر تملک شد که مساحت آن ۸ هزار و ۲۰۰ متر است و این پروژه ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که چند روز آینده شاهد افتتاح آن خواهیم بود.
توکلی بیان کرد: دو طرف پروژه حدود ۴۰ بلوک قابلیت احداث پیشبینی کردیم که ۳۰ هزار متر مربع است و باید به شکلی احداث شود که از نظر مبلمان شهری و دسترسیها در شان مجموعه باشد.
مسعود بخشی، مدیرعامل توسعه و عمران شهرداری قم نیز در نشست با اصحاب رسانه بیان کرد: پروژه تونل غدیر ۲ سال و نیم است که آغاز شده و مجری آن سازمان توسعه و عمران شهرداری است.
وی افزود: موقعیت پروژه تونل غدیر در هسته مرکزی شهر قرار دارد و همجواری با حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) و مقیاس آن سبب اهمیت بیشتر این پروژه شده است و عملیات عمرانی تا چند روز آینده به اتمام می رسد.
مدیر عامل توسعه و عمران شهرداری قم با بیان اینکه پروژه تونل غدیر در جهت تکمیل یکی دیگر از رینگهای ترافیکی سطح شهر است، ادامه داد: ۵ هزار میکسر بتنریزی در تونل غدیر انجام و ۱۳۰ هزار خاکبرداری معادل ۲۰ هزار سرویس کامیون انجام شده است.
بخشی خاطرنشان کرد: تلاش و اقدامات بسیار زیادی در راستای پروژه فاز ۵ عمار یاسر انجام شد و جابهجایی تاسیسات برق زحمات زیادی به همراه داشت، ۴۰ جابهجایی تاسیساتی داشتیم که با جلسات مختلف تلاش کردیم مشترکین در حین جابهجایی تاسیسات از آب و برق محروم نشوند.
همچنین در پایان این نشست خبرنگاران از پروژه فاز ۵ عمار یاسر بازدید کردند.