تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
3

قبض آب ۴۵ درصد تهرانی‌ها زیر ۲۰ هزار تومان شد

  • کد خبر : 4747
  • 14 آذر 1401 - 13:59
قبض آب ۴۵ درصد تهرانی‌ها زیر ۲۰ هزار تومان شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا بختیاری با تاکید بر این که بر خلاف استان‌های دیگر که بیشترین مصرف آب در کشاورزی است، تهرانی‌ها نیمی از منابع آبی را برای اهداف شرب و بهداشتی مصرف می‌کنند، گفت: منابع تامین کننده آب شهر تهران در غرب (سد‌های امیر کبیر و طالقان) و شرق (سد‌های لتیان، ماملو و لار) هستند. […]

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا بختیاری با تاکید بر این که بر خلاف استان‌های دیگر که بیشترین مصرف آب در کشاورزی است، تهرانی‌ها نیمی از منابع آبی را برای اهداف شرب و بهداشتی مصرف می‌کنند، گفت: منابع تامین کننده آب شهر تهران در غرب (سد‌های امیر کبیر و طالقان) و شرق (سد‌های لتیان، ماملو و لار) هستند. موضوع آب در تهران یک ویژگی در مورد دشت ورامین (شامل قرچک، پاکدشت، ورامین و پیشوا) دارد؛ این دشت، حدود ۶۵ هزار هکتار اراضی زیر کشت و حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعب برداشت آب جهت کشاورزی دارد که تا قبل از احداث سد‌های لتیان و ماملو، حدود ۶۰ درصد از آب مورد نیاز آن از رودخانه جاجرود تامین می‌شده است.

وی با بیان ویژگی‌های منحصر به فرد دشت ورامین در حوزه کشاورزی و تامین ۲۰ تا ۳۰ درصدی میوه و تره بار شهر تهران از این دشت، افزود: منابع سطحی آب دشت ورامین، اکنون جهت تامین آب شرب تهران به مصرف می‌رسد و این دشت، با مشکل مواجه شده، اما با احداث تصفیه خانه جنوب تهران توسط وزارت نیرو، پساب شهر تهران جهت تامین آب ورامین، تصفیه و به مصرف می‌رسد.

مدیرعامل آبفای تهران با تاکید بر این که هزینه اداره این تصفیه خانه، سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است، اما آبفای استان تهران هیچ درآمدی از این پساب ندارد، ادامه داد: بهای جمع آوری فاضلاب تهران که روی قبوض از مردم دریافت می‌شود، یک سوم هزینه اداره تصفیه خانه جنوب تهران است. ۲۶۰ میلیون مترمکعب پساب در تهران تولید و بیش از ۹۰ درصد آن، به دشت ورامین ارسال می‌شود که جهت مصرف کشاورزی است و درآمدی برای آبفای تهران ندارد.

وی گفت: در تهران سالانه حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ میلیون مترمکعب آب سطحی مصرف می‌شود که حدود ۵۰ درصد آن، از منابع شرقی به دست می‌آید. ۲۵۰ تا ۲۶۰ میلیون مترمکعب آن مربوط به سد‌های لتیان و ماملو می‌شود که حقابه کشاورزی دشت ورامین را تامین می‌کرده است. مشابه این موضوع در مورد شهرستان رباط کریم هم وجود دارد که عمده آب تصفیه خانه فیروزبهرام را جهت مصرف کشاورزی این شهرستان تخصیص داده ایم که قبلا از رودخانه کرج تامین می‌شده است.

بختیاری اظهار کرد:قیمت تمام شده هر مترمکعب آب در شهر تهران، حدود ۳ هزار و ۶۶۰ تومان و آب بهای پرداختی توسط مشترکان، حدود هزار و ۲۰۰ تومان است؛ یعنی تقریبا یک سوم قیمت تمام شده تامین آب را از مردم دریافت می‌کنیم. حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد مردم یا زیرالگو یا در سطح الگو، آب مصرف می‌کنند که تماما، یارانه‌ای محاسبه می‌شود. قبوض آب این دسته از مشترکان، به طور میانگین ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان است.

وی افزود:در تهران حدود ۹ هزار کیلومتر شبکه آب و حدود ۸ هزار کیلومتر شبکه فاضلاب و ۱۲ تصفیه خانه داریم. حق انشعابی که بابت فاضلاب از مردم دریافت می‌کنیم، دقیقا مانند آب و به صورت یارانه‌ای است؛ در حالی که اکنون هزینه احداث تصفیه خانه‌ای مانند فیروزبهرام، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان و هر کیلومتر شبکه فاضلاب، ۶ تا ۷ میلیارد تومان است؛ بنابراین، چه در موضوع آب و چه در موضوع فاضلاب، وزارت نیرو، با قیمت یارانه‌ای قبوض را محاسبه می‌کند.

این مقام مسئول تاکید کرد: تامین آب تهران، بسیار پرزحمت و هزینه بر است؛ به طور مثال برای احداث سد طالقان، چندین روستا به زیر آب رفته و این آب، با احداث خط لوله ۶۵ کیلومتری به آبگیر بیلقان منتقل می‌شود. در این آبگیر پس از یک مرحله کلرزنی، آب به تصفیه خانه‌های جلالیه و کن انتقال می‌یابد و سپس با ۸۰۰ متر پمپاژ، آب وارد مخزن و شبکه می‌شود.

وی بیان کرد: ایران یک سوم متوسط بارندگی دنیا یعنی سالانه ۲۵۰ میلی متررا دارد که امسال به ۲۰۷ میلی متر رسیده، اما به هر حال، ایران تصمیم گرفته که آب ارزان در اختیار مردم و کشاورزان قرار دهد. در کانادا که ۷۰ درصد آب شرب دنیا را در اختیار دارد، هزینه آب، ۷۰ برابر تهران با دلار ۳ هزار تومانی بود.

لینک کوتاه : https://servateirani.ir/?p=4747

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.