به گزارش پایگاه خبری ثروت ایرانی به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان قم، مهندس سید محمد ارجمند زاده در برنامه زنده تلویزیونی و رادیویی بیتعارف با اشاره به مشکلات کمبود برق که همواره با شروع فصل گرما به وجود میآمد اظهار داشت: خوشبختانه با برنامه وزارت نیرو که از شهریورماه سال گذشته آغاز شد، خوشبختانه امسال شرایط به مراتب مطلوبتری نسبت به سنوات گذشته داشتیم.
وی ورود نیروگاههای جدید به مدار بهرهبرداری و تعمیرات اساسی نیروگاههای در حال فعالیت را از جمله اقدامات انجام شده ذکر کرد و گفت: با اقدامات انجام شده تا پایان اردیبهشتماه امسال تمامی نیروگاههای کشور آماده به تولید بودند.
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان قم با اشاره به آغاز برنامههای مدیریت مصرف برای تمام بخشها از ۱۵ خردادماه خاطرنشان کرد: دولت امسال بیشترین فشار را بر بخش اداری وارد و به نوعی مدیریت مصرف را از خود شروع کرد به گونهای که ادارات موظف شدند در ساعت اداری ۳۰ درصد و در پایان ساعت اداری ۶۰ درصد مصارف خود را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه صنایع موظف به تعطیلی یک روز در هفته شدند، اظهار داشت: هر روز از ساعت ۱۲ تا ۱۷ با هماهنگی جهاد کشاورزی الکتروپمپهای چاههای آب کشاورزی نیز قطع میشود.
ارجمند زاده با تأکید بر اینکه تمام بخشهای مصرف از طریق کنتورهای هوشمند فهام و سامانه پایش، رصد میشوند، یادآور شد: تمامی مشترکین، حتی مشترکین خانگی پرمصرف نیز بهصورت دقیق رصد میشوند.
وی با بیان اینکه مشترکین خانگی که دو برابر الگو، برق مصرف میکنند پرمصرف به شمار میروند گفت: این مشترکین نیز به کنتور فهام مجهز هستند و از راه دور ساعت به ساعت مصرفشان کنترل میشوند.
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان قم با اشاره به اینکه امسال با هماهنگی و همکاری استانداری نسبت به سنوات گذشته خاموشیهای بیبرنامه و گسترده نداشتیم، ابراز داشت: با وجود اینکه در دو هفته گذشته دمای هوا در استان به ۴۷ درجه هم رسید و با رشد ۵.۵ درصدی پیک مصرف مواجه شدیم اما خاموشیهای سال گذشته را تجربه نکردیم.
وی ورود وسایل سرمایشی به مدار بهرهبرداری را علت اصلی نا ترازی بین تولید و مصرف برق در تابستان دانست و گفت: با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته مبنی بر افزایش مجدد دمای هوا لازم است نسبت به مدیریت مصرف که در هفتههای گذشته نیز اتفاق افتاد توجه جدی داشته باشیم.
ارجمند زاده با بیان اینکه با صرفهجویی میتوانیم بدون خاموشی و خسارت به شبکه و تجهیزات از فصل گرما به خوبی عبور کنیم، اظهار داشت: خاموش کردن لامپهای اضافی و عدم استفاده همزمان از وسایل پرمصرف غیرضروری در ساعات پیک (۱۲ تا ۱۸) مثل اتو، جاروبرقی، ماشین لباسشویی و … میتواند در زمینه مدیریت مصرف راهگشا باشد.
وی یادآور شد: استفاده از این وسایل برقی در ساعات پایانی شب و یا اوایل صبح، ضمن اینکه به پایداری برق در شبکه کمک میکند، هزینه برق مصرفی را نیز کاهش میدهد.
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان قم با اشاره به برنامههای مدیریت مصرف برق در بخش خانگی گفت: اگر مشترک خانگی یک کیلووات ساعت مصرف برق خود را نسبت به سال قبل کاهش دهد معادل ۵ برابر هزینه یک کیلووات ساعت را پاداش دریافت میکند که با این وجود علاوه بر پایداری برق و کاهش هزینههای خانوار، میتواند منجر به رایگان شدن قبض برق آنها نیز شود.
وی با بیان اینکه مشترکینی که دو برابر الگوی مصرف از برق استفاده کنند، پرمصرف تلقی میشوند، تصریح کرد: ۵ درصد مشترکین استان قم جزو مشترکین پرمصرف محسوب میشوند که مصرف آنها توسط کنتورهای هوشمند کنترل میشود.
ارجمند زاده یادآور شد: طی دو هفته گذشته برق مشترکین خانگی پرمصرف که مصارف غیرضروری مثل تجهیزات سونا ،استخر و جکوزی و… دارند پس از اخطارهای لازم قطع شد تا سایر مشترکین با مشکل کمتری مواجه شوند.