به گزارش پایگاه خبری ثروت ایرانی در سلسله گزارش هایی که از برخی کارخانجات و واحدهای تولیدی آجر تاکنون تهیه و منتشر شده؛ این معضل از مزایای مختلف توسط مدیران و مسوولان واحدهای فعال این صنعت مورد بحث و بررسی قرار گرفته و ضرورت اقدام دولت و مجلس برای بازنگری و اصلاح آن مورد تاکید قرار گرفته است. در این شماره با مدیر یکی از واحدهای ممتاز تولیدآجر مصاحبه ای انجام داده ایم که درآن ضمن تشریح سوابق، فعالیت ها و خدمات این واحد، مشکلات و معضلات پیش روی صنعت تولید آجر مورد بحث و بررسی قرار گرفته و مشخصاً به افزایش تصاعدی بهاء گاز و ضرورت اصلاح و تعدیل تعرفه پرداخته شده است.
کارخانه آجر ماشینی آفرین به لحاظ برخورداری از چند فاکتور به عنوان یکی از واحدهای ممتاز و نمونه در صنعت آجرپزی محسوب می شود. نخست اینکه مدیریت کارخانه مزبوراز فعالان با سابقه و پیش کسوت در این صنعت به شمار می رود که خاندان وی از سه نسل قبل به فعالیت در صنعت تولید آجر اشتغال داشته اند؛ فاکتور دیگر پیشگامی کارخانه آجر ماشینی آفرین در صنعتی و مکانیزه شدن همچنین فعالیت در عرصه صادرات و انتخاب مدیریت آن به عنوان صادر کننده نمونه طی ده سال متوالی از دیگر فاکتورهایی به شمار می رود که کارخانه آفرین را در سطح یک واحد نمونه و ممتاز ارتقاء داده است.
علی آفرین مدیرکارخانه آجر ماشینی آفرین در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما ضمن اشاره به اینکه از دوران کودکی و نوجوانی همراه با پدر خود در صنعت تولید آجر فعالیت داشته؛ خاطرنشان کرد: در سال ۶۲ به دنبال ابلاغ مسوولان مبنی بر انتقال واحدهای آجرپزی به خارج از شهر، درجاده کاشان مستقر وفعالیت خود را ادامه دادیم.
وی با بیان اینکه درآن بازه زمانی پدر من در حوالی کارخانه فعلی زمینی خریداری کرده بود؛ پدر من و سه برادر دیگرم را به شراکت دعوت نمود و کوره آجرپزی سنتی را در اختیار ما قرار داد.
وی همچنین از خرید زمینی در شهرک شکوهیه توسط پدر خود خبر داد و افزود؛ بعد از چند سال پدر پیشنهاد کرد که ما (۴ برادر) هریک به طور مستقل فعالیت خود را در این صنعت ادامه دهیم.
مدیرکارخانه آجر ماشینی آفرین سپس با اشاره به اینکه این مجموعه با احتساب معدن خاک در فضایی به وسعت ۱۵ هزار و ۲۲۱ متر مستقر و فعال است. تصریح کرد: در سال ۶۸ کار گازکشی به این مجموعه انجام شد.
وی همچنین با اشاره به قابلیت های صادراتی آجر تولیدی مجموعه تحت مدیریت خود اظهار کرد: صادرات آجر قزاقی به کشورهای خارج به خصوص عراق، در دستور کار ما بوده که دراین زمینه با توجه، فعالیت گسترده ای که داشتیم به مدت دو سال به عنوان صادر کننده نمونه معرفی شدم.
علی آفرین آنگاه با اعلام اینکه آجرهای تولیدی این مجموعه در پروژه های مختلف عمرانی و … کاربرد مصرفی گسترده ای داشته، افزود: آجر سازمان نوسازی مدارس در سطح کشور؛ توسط این مجموعه تأمین می شد. و در یک بازه زمانی نسبتاً طولانی، همه روزه ده الی دوازده کامیون و تریلر آجرهای تولیدی این مجموعه را از قم به مقصد شهرها و استان های مختلف کشور حمل می کردند. این مدیر مجرب و کارآزموده در صنعت تولید آجر با بیان اینکه این واحد از سال ۸۳ مکانیزه شد؛ خاطر نشان کرد : تا قبل از سال ۸۳ این واحد به صورت سنتی یعنی با روش آفتاب خشک کن فعالیت می کردکه بعد ازآن به واحد صنفی درجه دو و یکسال بعد به واحد صنعتی درجه یک ارتقاء یافت.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری مکانی در این مجموعه صورت گرفته؛ افزود: در همان سالها بسیاری از دوستان و آشنایان از این میزان سرمایه گذاری شگفت زده شده و به من پیشنهاد می کردند برای کسب سود بیشتر و بی درد سر سرمایه را نزد بانک بسپاریم اما با توجه به عشق و علاقه ای که به صنعت و کارآفرینی داشتم و به خصوص به لحاظ تعهد و وفاداری به حرفه خانوادگی، فعالیت در این عرصه را ترجیح دادم.
علی آفرین در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا تاکنون از تسهیلات بانکی استفاده کرده یا خیر اظهار داشت: عمده سرمایه گذاری در این مجموعه از منابع شخصی و تامین و پرداخت شده و من متقاضی تسهیلات نبوده ام .
مدیرکارخانه آجرماشینی آفرین همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما که پرسید چه نوع آجرهایی در این مجموعه تولید می شود؛ گفت: با توجه به پتانسیل های بالای این مجموعه و تجاربی که طی سال های طولانی کسب کرده ایم توانایی و امکان تولید همه نوع آجر را داریم .وی افزود: همانطوری که قبلاً هم اشاره کردم تا قبل از صنعتی و مکانیزه شدن این مجموعه؛ آجر سنتی که در نمای ساختمان کاربرد دارد؛ و به آجر پنج سانتی موسوم است تولید می کردیم و اکنون آجرهایی با ابعاد ده در بیست و ۱۵ در بیست و … تولید و عرضه می کنیم.
این صادر کننده نمونه آجر سپس با بیان اینکه در یک بازه زمانی نسبتاًطولانی روزانه ده تریلی آجر به کشور عراق صادر می کردیم، گفت: تحریم کشور و رکود بخش تولید موجب توقف این روند شد که امیدواریم دولت آقای رییسی، با انجام اقدامات لازم بستر مناسب را برای صادرات فراهم سازد.
وی همچنین به نقش پدر خود در این صنعت و به طور کلی بخش تولید و کارآفرینی اشاره کرد و افزود: پدرم به کسب و کار شرافتمندانه و حلال سخت معتقد بود و به تولید و کارآفرینی عشق می ورزید و شیفتگی ایشان به امام حسین (ع) وائمه اطهار علیهم السلام زبانزد بود به طوری که همواره به ما (برادران) توصیه می کرد همه امکانات زندگی خود در راه امام حسین (ع) و برای کار و تولید و اشتغالزایی به کار گیرند. علی آفرین ادامه داد: درحال حاضر افزون بر ۸۰ نفر در این مجموعه و در یک شیفت مشغول به کار هستند.
مدیر کارخانه آجر ماشینی آفرین سپس با بیان اینکه خاک مورد نیاز را از معدن خاک متعلق به خودمان تأمین می کنیم: افزود: این معدن خاک به وسعت ۴۰ هزار متر در مجاورت این کارخانه واقع شده که خاک را با کامیون به محل کارخانه حمل می کنیم.
این مدیر پرتلاش و پیش کسوت صنعت آجر در ادامه، تشریح مشکلات و معضلات موجود پرداخت و گفت: به جز کمبود نقدینگی و رکود ساخت و ساز که مشکل عام تمامی واحدهای این صنعت به شمار می رود از مدتی قبل افزایش تصاعدی بهاء گاز مصرفی به معضل اصلی و بزرگ فعالان ودست اندر کاران صنعت آجر تبدیل شده است به طوری که چنین افزایش سرسام آوری تاکنون سابقه نداشته و تاکنون موجب تعطیلی برخی واحدهای آجرپزی شده و ادامه این روند به تعطیلی واحدهای بیشتری منجر خواهد شد.
علی آفرین در همین زمینه اضافه کرد: قبض گاز که پیش از این برای یک دوره مصرف حدود ۲۰ میلیون تومان محاسبه و از ما اخذ می شد اکنون به بیش از ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است! وی افزود: آخرین قبض گاز که برای یک دوره مصرف ۴۰ روزه صادر شده؛ ۳۱۴ میلیون تومان است.
مدیرکارخانه آجرماشینی آفرین در همین حال خاطر نشان کرد: مسوولان شرکت گاز به خصوص آقای منصورمینایی و خانم حسنی نهایت مساعدت و همکاری را با ما به عمل می آورند اما واقعیت اینست که این افزایش تصاعدی بهاء گاز مصوبه مجلس می باشد و نمایندگان مجلس باید در این زمینه اقدام مساعد به عمل آورند و قانون مزبور را اصلاح و تعدیل نمایند. همچنین دولت نیز می تواند با تبصره ای این مصوبه را تعدیل کند.
وی با بیان اینکه هزینه های بالای تولید، ادامه فعالیت رادر این صنعت، بسیار سخت و دشوار نموده گفت: چنانچه اقدام لازم برای اصلاح و تعدیل تعرفه گاز صورت نگیرد بدون شک کارخانجات آجرپزی یکی بعد ازدیگری تعطیل خواهد شد و نیروهای شاغل در این واحدها به صنعت بیکاران خواهند پیوست.
مدیرکارخانه آجرماشینی آفرین آنگاه از همکاری و تعامل مسوولان شرکت گاز، مسوولان اتحادیه،اداره¬صنعت معدن تجارت و … تشکر و قدردانی کرد و افزود: من یکی از طرفداران پروپاقرص آقای رییسی در دوران رقابت های انتخاباتی بوده ام که ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر از اعضای خانواده، اقوام، بستگان، دوستان و آشنایان را به رأی دادن به ایشان ترغیب و تشویق کرده ام چراکه معتقدم ایشان با صداقت و با نیت و هدف حل مشکلات مردم به صحنه انتخابات ریاست جهوری ورودو موفق به جذب آراء ملت شده است.
علی آفرین مدیر کارخانه آجر ماشینی آفرین و صادر کننده نمونه به مدت یک دهه، در پایان همچنین برای سردار شاهچراغی استاندارمحترم استان قم آرزوی موفقیت نمود و ابراز امیدواری کرد: با هماهنگی و انسجام دستگاه ها و ارگان های دولتی معضلات بخش تولید و به خصوص مشکل افزایش تصاعدی بهاءگاز در اسرع وقت مرتفع شود.
گفتنی است: کارخانه آجر ماشینی آفرین تاییدیه مراجع تخصصی اروپایی را به لحاظ کیفیت محصول اخذ نموده است. این کارخانه از پتانسیل بالایی برای صادرات برخوردار است که در صورت رفع موانع و فراهم شدن بستری مناسب می تواند حضوری گسترده در بازارهای جهانی و ارز آوری برای کشورمان داشته باشد.