عباس پورمیدانی روز دوشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: فعالیتهای تحقیقاتی برای شناخت گیاهان قابل کشت در شرایط آب و هوایی قم، طیسالهای گذشته رونق چشمگیری یافته و اکنون بسیاری از این گیاهان که در جریان آزمایشهای انجام شده، برای پرورش درقم مناسب بود، در سطح مزارع و باغات استان کشت میشود و شاهد استقبال خوب کشاورزان از این تحول مثبت هستیم.
وی افزود: گسترش کشت گیاهان کمآببر که با کمبود منابع آبی مواجه است، یک ضرورت به شمار میآید و در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری کشاورزان به دنبال جایگزینی این گیاهان با گیاهان آببر در مزارع و باغات است که در همین ارتباط میتوان به گسترش کشت گیاهان دارویی در زمینهای کشاورزی قم اشاره کرد که برای پرورش به آبکمی نیاز داشته و با شرایط محیطی استان سازگار است.
وی ادامه داد: با اجرای این برنامه، طی سالهای آینده علاوه بر حفظ و افزایش سطح سبز استان، میزان مصرف آب در بخش کشاورزی قم به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت و ارزش افزوده بیشتری در این بخش مهم اقتصادی استان ایجاد میشود.
پورمیدانی گفت: همچنین با کشت گیاهان کمآببر و مقاوم در برابر تنشهای محیطی و دمایی، میزان تولید محصولات کشاورزی در قم برای تامین امنیت غذایی مردم نیز بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: مسیر تحول ایجاد شده در بخش کشاورزی استان با نگاه به راهبرد تغییر الگوی کشت در بخشهای مختلف از جمله کشتگیاهان کمآببر و توسعه کشتهای گلخانهای با استفاده از ظرفیت بالای بهرهبرداران این بخش و سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در زمینههای یادشده، تا رسیدن به اهداف مورد نظر دنبال میشود.
گفتنی است از مجموع بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال حدود یکمیلیون تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.