به گزارش پایگاه خبری ثروت ایرانی، علیرضا ارجمندی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم شنبه شب در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته گردشگری که در دهکده مجلل برگزار شد، اظهار داشت: استان قم باتوجه به حضور حرم بانوی کرامت و مسجد مقدس جمکران سالیانه میزبان میلیونها زائر از داخل و خارج از کشور است. باتوجه به این موضوع نیازمند این هستیم در کنار گردشگری مذهبی به سایر مدلهای گردشگری نیز بپردازیم.
وی افزود: امروزه ما نیازمند این هستیم در کنار گردشگری مذهبی سایر ظرفیتهای استان را به گردشگران و توریستها معرفی کنیم. قم ظرفیتهای توریستی قابل توجهی در شهرستانها، بخشها و روستاها دارد.
مدیرکل گردشگری استان قم در ادامه با بیان اینکه بسیاری از دستگاهها در حوزه توسعه گردشگری نقش بسزایی دارند، عنوان کرد: واقعیت این است که موضوع گردشگری و جذب توریست تنها برعهده وزارت گردشگری نبوده و امروز بسیاری از وزارتخانهها همچون امورخارجه در این موضوع سهیم هستند.
ارجمندی خاطرنشان کرد: سال گذشته روادید ۳۲ کشور توسط تلاشهای وزارت امور خارجه کشورمان لغو گردید و این موضوع کمک شایانی به مسئله جذب توریست خارجی کرد.
وی اشاره کرد: علاوه بر دستگاههای دولتی امروزه بانکها نیز نقش مهمی در توسعه گردشگری در کشور ما دارند؛ بانکها با ارائه دادن تسهیلات مناسب به سرمایهگذار میتوانند بر افزایش ظرفیتهای توریستی تاثیر چشمگیری داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان قم در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه اصحاب رسانه امروزه در معرفی ظرفیتهای گردشگری استان به گردشگران جایگاه مهمی دارد، اظهار کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه میتوانند با تهیه محتواهای تاثیرگذار توریستهای داخلی و خارجی را به سمت جاذبههای گردشگری سوق دهند.
ارجمندی در ادامه با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در موضوع گردشگری عنوات داشت: در بسیاری از کشورها شاهد این هستیم گردشگری یکی از مهمترین مقاصد سرمایهگذاری محسوب میشود. این موضوع در استان قم هم حس میشود و ما نیازمند نقشآفرینی سرمایهگذاران در صنعت گردشگری هستیم.
مدیرکل صنایع دستی استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی شهروندان متاسفانه درکی نسبت به بناهای تاریخی ندارند، گفت: در طول این سالها با مواردی مواجه بودیم که باعث تاسف همکاران بنده شده است.
وی افزود: امروزه نیازمند این هستیم فرهنگ مردم نسبت به بناهای تاریخی و میراثی افزایش پیدا کند؛ اصحاب رسانه امروزه نقش مهمی در این فرهنگسازی دارند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: در حال حاضر در حوزه گردشگری استان قم ۶۰ طرح در حال ساخت است و ۲۲ هتل و مهمانپذیر را شامل میشود که با افتتاح آن ها ۴ هزار تخت به ظرفیت تختهای گردشگری قم اضافه میشود که سرمایهگذاری آن ۱۱۹ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: در حوزه صنایعدستی ۷ هزار و ۱۰۰ اشتغال مستقیم داریم و ۷۰ رشته در قم فعال است که البته پاره ای از آنها در حال منسوخ شدن است و مهمترین چالشی که در صنایعدستی داریم، موضوع بازارچه است.