به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، مهندس حسن بختیاری با اشاره به وجود بیش از هزار کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر قم گفت: از این میزان حدود ۲۴۰ کیلومتر شبکه سیمانی است که ۱۲۰ کیلومتر آن به دلیل قدمت و فرسودگی نیازمند اصلاح و بازسازی فوری است.
وی از اصلاح سالانه حدود ۲۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب شهر قم به روشهای مختلف تونلی و لوله شکافی خبر داد و اظهار کرد: یکی از قدیمیترین خط لولههای فاضلاب شهر قم به طول ۱۰ کیلومتر که نیاز به بازسازی داشت حریم رودخانه قمرود از پل انقلاب تا کمربندی امام علی (ع) بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه این خط لوله در عمق ۵ متری زمین قرار دارد، خاطرنشان کرد: فرسودگی این خط لوله باعث شده که در چند سال اخیر شاهد نشست شبکه و فروریزش خیابان به ویژه در نزدیکی حرم حضرت معصومه (س) و مصلی نمازجمعه باشیم.
وی با اشاره به لزوم اصلاح و بازسازی هرچه سریعتر این خط لوله فاضلاب تصریح کرد: با وجود تمام مشکلات و موانع متعدد از جمله ریزشی بودن خاک منطقه، چالشهای پمپاژ، معضلات ترافیکی و… اصلاح و بازسازی آن از فروردینماه سال جاری شروع شد.
بختیاری تأکید کرد: برای افزایش انعطافپذیری و کاهش مخاطرات این خط لوله، ۳ خط اتصال در خیابان های رسالت و طالقانی و بلوار رضوی برای انحراف دائم یا موقت فاضلاب به خطوط انتقال دیگر اجرا شد.
وی با بیان اینکه فاز نخست اصلاح و بازسازی این خط لوله به طول ۴ هزار و ۳۰۰ متر و با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال به پایان رسید، گفت: این بخش از پروژه به روش مدرن لوله شکافی و روش نقبی با تلاشهای شبانهروزی عوامل شرکت آب و فاضلاب و پیمانکار و همراهی سایر دستگاهها و نهادها از جمله شهرداری و معاونت راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی به انجام رسید.
مدیرعامل آبفای استان، اصلاح و بازسازی ادامه این خط لوله را نیازمند ۳۵۰ میلیارد ریال دیگر دانست و گفت: امیدواریم با تأمین اعتبار به موقع بتوانیم، هر چه زودتر تمام مسیر ۱۰ کیلومتری این خط لوله را بازسازی کنیم.