به گزارش پایگاه خبری ثروت ایرانی به نقل از ایران، اعتیاد و وابستگی به مواد مخدر، معضلی جدی است که هر ساله سرمایه های گرانقدر انسانی را گرفتار می کند و به لحاظ اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی، لطمات جبران ناپذیری را به همراه دارد.سید مهدی حسینی یکی از فعالین عرصه درمان اعتیاد و کارآفرینان مطرحی است که همه تجربیات و سرمایه های خود را در این مسیر قرار داده تا بتواند بیماران ناشی از اعتیاد را نجات دهد و به عرصه کار و زندگی بازگرداند. با توجه به فعالیتهای گرانقدر ایشان و همچنین تلاش های دکتر مجتبی خلیلی راد مدیر داخلی و روانشناس مرکز گفتگوئی ویژه انجام داده ایم که با هم مرور می کنیم.
در ابتدا سید مهدی حسینی مدیر کمپ نوید سلامت در گفتگو با خبرنگار ما ضمن معرفی خود در خصوص فعالیتهایش اظهار داشت: من فرزند سید محمد مدیر کارخانه مقوا سازی جمکران هستم که در کنار تولید مقوا، کار تولید پلاستیک را نیز آغاز کرده ام؛ از آن جایی که من چند سالی را درگیر مساله اعتیاد بودم و تجربیات تلخی در این زمینه داشتم به این نتیجه رسیدم که اگر روزی امکان و توان آن را داشتم و سرمایه ای را فراهم کردم از آن جایی که در این راه فردی برای نجات من تلاش کرد من نیز برای کمک به امثال خودم تلاش کنم.
وی در این باره توضیح داد: یکی از خطوط کارخانه تولیدی ما بازیافت پلاستیک است، اولین موضوعی که به نظرم رسید این بود که با شهردار قم صحبت کردم و بنا شد قراردادی با من منعقد کنند که سایت بازیافت قمرود را در ازای اجاره بها واگذار نمایند تا بتوانم از زندان نیروی کار بگیرم و نیروهای رای باز زندان بتوانند در این مجموعه مشغول به کار شوند به خصوص افرادی که درگیر بیماری اعتیاد بودند و با توجه به اینکه من نیز چنین تجربه ای از اعتیاد داشته ام بهتر می توانم این عزیزان را به زندگی بازگردانم. آقای حسینی در خصوص روند اجرای طرحی که در ذهن داشت عنوان کرد:از آن زمان تاکنون حدود دو سال می گذرد که این پیشنهاد را خدمت شهردار محترم قم دادم و مناقصه برگزار شد، البته من موفق نشدم در مناقصه برنده شوم و این آرزو در دل من باقی ماند که یک روزی بتوانم این هدف را دنبال کنم و در این آسیب های اجتماعی که جوانان گرفتار آن هستند قدمی برای نجات این عزیزان بردارم و بازوی اجرایی برای نجات آنها و درمان این عزیزان باشم.
این فعال در زمینه بهبودی بیماران گرفتار اعتیاد تصریح کرد: من چند سال با این تفکرات کلنجار می رفتم و عدم موفقیت در این هدف من را آزار می داد و در هر کجا فرد گرفتار به اعتیاد را می دیدم یاد گذشته خودم می افتادم که چطور روزی خودم گرفتار این بیماری بودم و امروز نجات یافته ام و توانسته ام مدیریت مجموعه ای را در جهت اشتغال زایی برعهده بگیرم.
وی در این خصوص افزود: در نا امیدترین شرایط خدا به من کمک کرد و وقتی سرمایه ای را تامین کردم و توانستم از لحاظ اقتصادی و کار تولیدی و ایجاد کارخانه قدم هایی بردارم در این زمینه فضایی به مساحت ۵۵۰۰ متر مربع در کنار کارخانه خودمان در نظر گرفتم.
آقای حسینی همچنین خاطرنشان کرد: وقتی در جهت تحقق این هدف تلاش می کردم با آقای مجتبی خلیلی راد در روند درمان اعتیاد آشنا شدم؛ ایشان یک روانشناس بودند و مشاوره های خوبی در این طرح داشتند و کم کم این تصمیم مان جدی شد و آن را عملیاتی کردیم؛ بنا شد با همراهی ایشان مرکزی را راه اندازی کنیم و ایشان از نظر مشاوره ، مددکاری ، مشاور خانواده و طرح درمان خالصانه در این طرح سهیم شد.
وی گفت: این طرح به طور جدی در یک سال گذشته آغاز شد و توانسته ایم فضای ۴۵۰۰ متری را در فاز نخست برای این طرح اختصاص دهیم و پروژه را شروع به ساخت کردیم، تا به امروز حدود ۷ میلیارد تومان هزینه شده تا یکی از بهترین مراکز درمان اعتیاد در قم راه اندازی گردد.
مسئول کمپ نوید سلامت افزود: در این مرکز از حضور بهترین مشاورین بهره گرفته ایم و از نظر سیستم امنیتی اعم از سازه ، برق ، مباحث فنی داخل سالن ها و محوطه یک اتاق کنترل مجهز را اجرایی کرده ایم که در سطح کشور نظیری ندارد، هدف من از این طرح این است که مجموعه به عنوان مرکز درمان اعتیاد و نوید سلامت بتواند نوید بخش بهبودی، اشتغال و زندگی دوباره باشد.
وی تصریح کرد: ما در تلاش هستیم بتوانیم در سلامت این عزیزان قدمی برداریم هر چند مهمترین هدف من اشتغال زایی برای بهبود یافتگان و عزیزانی است که روند درمان را سپری می کنند.
آقای حسینی در خصوص ویژگی های این کمپ توضیح داد:آن چه کمپ نوید سلامت را از دیگر مجموعه ها متمایز می کند این است که هنوز در بحث اقتصادی ورود نکرده ایم یعنی مقوله هزینه و درآمد هنوز معنای خاصی برای ما در تحقق این اهداف نداشته است، در حالی که در جهت درمان بهترین متخصصین ، پزشکان ، مشاوران و کادر درمان را به کار گرفتهایم و برای همکاری با آنان اقدام به انعقاد قرارداد کرده ایم؛ مددجویان در این کمپ از بهترین مشاوره ها و روند درمان برخوردار هستند و دراین زمینه مشاوره هایی با موضوعات خانواده و درمان اعتیاد داریم.
وی بیان کرد: دیدگاه ما درمان این عزیزان است و هیچ گاه علی رغم مشکلات و هزینه هایی که داشته ایم نگرش مان اقتصادی نبوده است و تا به امروز حتی یک ریال از هیچ ارگان ، سازمان و دستگاهی دریافت نکرده ایم لذا تا به این لحظه هیچ دستگاهی نیز از ما هیچگونه حمایتی نکرده و به طور خودجوش این مرکز را با علاقه و عشقی که به درمان این عزیزان داشته ایم اداره کرده ایم.
مسئول کمپ نوید سلامت اظهار داشت: من این هدف را با تمام سرمایه فردی و جانم دنبال کرده ام لذا دوست داشتم بازوی کوچکی در درمان اعتیاد و رفع آسیب های اجتماعی باشم، اعتیاد از جمله آسیبهای اجتماعی خطرناکی است که جوانان زیادی را گرفتار کرده است، عزیزانی که بتوانند دوره درمان را با موفقیت سپری کنند در صورت تمایلشان برنامه هایی را در نظر گرفته ایم که هر چه زودتر آنها را مشغول به کار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: قرار شد با تعامل شهرداری و مذاکراتی که شکل گرفته است تعدادی از افراد بهبود یافته مرکز بتوانند در بوستان ها و پارک های سطح شهر مشغول به کار شوند و هر کدام بتوانند سرنگ و سوزن آلوده را به ما تحویل دهند جایزه دریافت کنند، همچنین تلاش هایی برای اشتغال آنها داشته ایم.
آقای حسینی با بیان اینکه کارآفرینی برای بهبود یافتگان مهم ترین هدف کمپ نوید سلامت است گفت: در حال حاضر نیز تعدادی نیروی کار در این کارخانه جذب کرده ایم و در حدود ۷۰ نیروی دیگر نیز برای ادامه کار نیاز دارم، البته یک سال است که تولید را متوقف کرده ام و همه تمرکز خود را بر روی کمپ گذاشته ام.
وی ادامه داد:همین که این عزیزان بتوانند سلامت خود را به دست بیاورند و دیگر به این راه کشیده نشوند و شغلی مناسب داشته باشند بخش مهمی از اهداف ما تحقق یافته است ما نیز در مشاوره و پروسه درمان به آنها کمک می کنیم تا بتوانند کم کم در زمینه اشتغال به فرصتهای خوبی دست یابند و درآمد کافی برای امرار معاش داشته باشند.
مدیر کمپ نوید سلامت با اشاره به اینکه متاسفانه گاهی افراد نخبه و تحصیل کرده درگیر اعتیاد شده اند بیان کرد:از این رو یکی از اهداف مهم خود را آموزش و کسب مهارت در نظر گرفته ایم تا ضمن درمان، افراد خبره و حرفه ای در رشته های برق ، تراشکاری و تعمیرکاری تربیت کنیم.
وی تاکید کرد: اولین و آخرین هدف من اشتغال زایی است، اگر در اشتغال موفق باشیم خروجی بسیار خوبی داریم، در تلاش هستیم این عزیزان زمانی از مرکز خارج شوند که مشاورین نظر مساعدی داشته باشند و بتوانند مشغول به کار در حرفه ای باشند و آن روز بهترین لحظه زندگی خود را تجربه می کنم همین که دعای خیر خانواده آنها را داشته باشیم.
آقای حسینی در مورد این پروژه بیان کرد: فاز نخست به تازگی تمام شده و هزینه های بالایی در احداث و نگهداری صورت گرفته، بر این اساس پروتکل های درمانی بهزیستی را مد نظر گرفته ایم و بهترین تجهیزات را در سالن ها و آشپزخانه مهیا کرده ایم، هدف ما بلند مدت است.
آقای حسینی ادامه داد: اعتیاد بیماری پیچیده و خطرناکی است که متاسفانه در جامعه از آن غافلیم در حالی که همه را به نوعی گرفتار می کند، قسمت وی آی پی را برای این امر در نظر گرفته ایم. تا اشخاص سرشناس که گرفتار این معضل شده اند در محیطی اختصاصی بتوانند روند درمان را سپری کنند.
وی عنوان کرد: استخری در این مجموعه راه اندازی شده است تا افراد بهبود یافته بتوانند به عنوان حمایتهای پس از خروج رایگان از آن استفاده کنند حتی از مجموعه های دیگر نیز بهبود یافتگان بتوانند ازاین ظرفیت بهره ببرند، طرح دیگر ما اینست که با همکاری مراجع ذی صلاح افراد بهبود یافته همراه با خانواده به طور رایگان به راهیان نور اعزام شوند تا از فضای روحانی این مناطق جهت مکملی مناسب برای درمان استفاده نمایند.
مدیر کمپ نوید سلامت در این گفتگو بیان کرد: هدف ما استفاده مادی از این طرح نیست اما هزینه های نگهداری باید تامین شود تا بتوانیم به مسیر خود ادامه دهیم، تغذیه بیماران اهمیت به سزایی دارد و از این نظر بهترین امکانات را در نظر گرفته ایم تا طرح درمان و رسیدگی با استانداردهای روز انجام می شود. وی تصریح کرد: پیام من به مردم این است اعتیاد را جدی بگیرند این بیماری بسیار خطرناکی است که سن گرایش به آن کاهش یافته و برخی از معتادان در سن ۱۲ تا ۱۳ سالگی به سر می برند. باید برای این امر کاری کرد.
این مدیر فعال اظهار داشت: روش های غیر اصولی در درمان و استفاده از داروهای مختلف خود میتواند آسیب زا باشد، ما سخترین سمزدایی ها را در بیمارانی می بینیم که قرص های شیمیایی استفاده کرده اند، در حالی که در این مرکز دارو اعتیاد آور ارائه نمی دهیم و بیشتر درمان روانشناختی داریم درمان زیر نظر پزشک و مشاور روانشناس و تیم درمان صورت می گیرد.
آقای حسینی ادامه داد: ما می توانیم بازوان قدرتمندی برای نهادهای ذی ربط باشیم تمام تلاش خود را میکنیم تا در کاهش آسیب های اجتماعی گام برداریم، مهم ترین انتظار ما حمایت نهادهای مرتبط است که ما را همراهی کنند، ما به طور علمی و زیر نظر بهزیستی فعالیت می کنیم
وی تصریح کرد: بنده وارد کننده ماشین آلات پلاستیک از کشور چین می باشم بیش از ۸۰ کارخانه از صفر تا صد راه اندازی کرده و در سطح کشور دستگاههایی ارائه کرده ام،من دوست دارم این سرمایه را در این جا هزینه کنم تا عده ای به زندگی برگردند، دغدغه من درمان این عزیزان است و مطمن هستم دعای خیر مردم می تواند ما را یاری کند.
این مدیر پرتلاش خاطرنشان کرد: ما نیازمند حمایت معنوی هستیم و نیازی به تسیهلات و حمایت مادی نداریم، یک سالن همایش ۱۵۰ متری نیز برای برگزاری همایش و جشن های مختلف برای مددجویان طراحی کرده ایم و در کنار سالن نیز اتاق های مختلف وی آی پی و رختشورخانه را در نظر گرفتهایم.
وی عنوان کرد: راه اندازی یک باب نانوایی در زمینه اشتغال زایی در دست اقدام است فاز یک تا چد روز دیگر حاضر می شود و این خود ظرفیت مهمی در اشتغال است اکثر این عزیزان با دل و جان کار می کنند و با هدف نوعدوستی به خدمت می پردازند همچنین افراد بی خانمانی که جایی برای بازگشت ندارند نیز در مجمومعه می مانند و خدمت می کنند.
آقای حسینی گفت: تفکیک جوانان از افراد دارای سوابق زندان و توجه به سلامت این عزیزان براساس پروتکل های بهداشتی و اصول علمی و توجه به مباحث روان شناسی درمان از ویژگی های مرکز است، البته یکی از نقاط قوت حضور در بافت شهری است و این مرکز حتی می تواند خدمات عمومی نیز ارائه دهد .
وی خاطرنشان کرد: شعار من، اشتغال است اگر جوانان تصمیم واقعی خود را بگیرند میتوانند بهترین مسیرها را انتخاب کنند، من در این راه حتی خودروی شخصی ام را هم فروختم و هیچ افق مالی را در نظر نگرفته ام، اصول کار ما صداقت است.
وی گفت: در این مجموعه از حضور روحانیون استقبال می کنیم و دوست داریم از نظر معنوی و مذهبی با حوزه های علمیه در تعامل باشیم.
تهیه و تنظیم: سیده ام البنین میرهادی